Valokuvaus_työpaja_MTB_1922.jpg

Superhieno kuvaussessio työpajan merkeissä

August 25, 2019

Taas mentiin korkealla ja kovaa, kun kokoonnuttiin meidän studiolle Espooseen action-kuvaamisen työpajan merkeissä. Mahtava päivä, jonka aikana saatiin huippuhienoja kuvia ja opittiin paljon tekemisen tasosta. Tekninen piiperrys jäi taka-alalle, sillä nyt marssittiin kuvausasenteen ehdoilla.

Päivän kantava teema oli se, että mikä on hyvä kuva ja mitä se vaatii, että sellainen syntyy? Kolme merkittävintä tekijää olivat 1. valo, 2. sommittelu, 3. oikea-aikaisuus, mutta neljänneksi taululle nostetiin vielä yksi sana: taikuus.

Kurssin alkuosuus tapahtui Espoon studiolla ja kahden tunnin aikana mietittiin näitä teemoja. Lisämausteena otettiin mukaan ehkä hivenen kliseinen lausahdus: kun tekee 1% paremmin joka päivä, on vuoden päästä aika pitkällä.

  • Maastopyöräilijä, Henri Ojala
  • Workshop_DSC_1853.jpg
  • Workshop_DSC_1819.jpg
  • Workshop_DSC_1876.jpg
  • Workshop_DSC_1887.jpg
  • Workshop_DSC_1908.jpg
  • Workshop_DSC_1922.jpg

Tämänkaltainen tekeminen on alun perin suunnattu yrityksille, mutta toimii henkilökohtaisessa elämässä aivan yhtä hyvin. Japanilaiset antoivat sille nimen Kaizen. Yhden prosentin parannus joka päivä tuo sinut vuodessa noin 37 kertaa paremmaksi. Tästä ajatuksesta lähdettiin kuvauspuuhiin Espoon Kolmperän motocross radalle.

Siellä kohtasimme malliksi valjastetun supermiehen, MTB-kuski Henri Ojalan, joka todellakin antoi parastaan. Kuvauspaikka oli todella haastava, mutta kun mukana on tuollainen kuljettaja, niin saadaan helposti se neljäs elementti eli taikuus mukaan.

Syvennyimme juuri tuohon tekemisen tasoon. Jokainen kuvaaja meni hiukan lähemmäksi, mietti hivenen enemmän kuvakulmia ja puntaroi enemmän valaisua. Lopputulos oli hyvä. Me kaikki saimme hyviä kuvia ja koimme onnistumisen tunteita. Se on näissä hommissa parasta!

Päivän aikana opimme myös sen, ettei aina tarvitse olla se kaikkein nopein ja paras kamera. Toki suurimmalla osalla näitä on, mutta yli 50% kuvista otettiin manuaalitarkennuksella ja single shot -asetuksella. Tässä saatiin myös avattua uusia näkökulmia. Mietitään toimintaa oman tekemisen kautta, ei käytössä olevien laitteiden valossa.

Olen vieläkin ihan fiiliksissä ja jatkoa on tulossa. Uutta työpajaa mietitään jo, joten jos kiinnostusta on, klikkaa itsesi postituslistalle, niin saat varmasti tiedon kursseista ensimmäisten joukossa!

Liity postituslistallemme!