Screenshot 2019-04-22 at 15.31.41.png

Viisi asiaa, joita ilman aloitteleva valokuvaaja ei pärjää – edessä vaan vähäistenkin kamojen myynti ja häpeässä eläminen

Internetin syövereissä on tietoa vaikka kuinka paljon. Minkälaista tietoa, sen sitten kukin voi itse päättää. Nappasin tähän päivitykseen videon, jossa kerrotaan, mitkä viisi asiaa ovat tärkeitä aloittelevalle kuvaajalle. Videolla ammattilainen kertoo, että nämä ovat juuri ne jutut, jotka vievät sinut helposti nextille levelille. Helppoa ja yksinkertaista.

Pohditaanpa asiaa hieman ja kertokaa sitten itse, mitä mieltä näistä olette?

1. Objektiivi. Jep, se on varsin olennainen juttu, eikös olekin. Primelinssi, aina vaan paranee, mutta onko tämä nyt se juttu, joka on kaikista tärkein, kun aloitat valokuvaamisen?

2. Vara-akku ja muistikortti. Okei, selvä homma. Kameraa ei ole mainittu, mutta vara-akku on syytä olla. Naureskellen sanotaan, että kenties kolmaskin akku olisi tarpeellinen.

3. Tripodi eli jalusta. Tämä on varmasti hyödyllinen kapistus. Siihen saa helposti kiinnitettyä primelinssin ja pari akkua.

4. Kameralaukku. Eittämättä on syytä olla hyvä laukku, jonne saa linssin ja akut. Ai niin, sen muistikortin.

5. Kuvankäsittelyohjelma. Jos joku on varmaa, niin se on aivan varmaa. Photoshop pitää olla jokaisella kuvaajalla.

Hyviä pointteja, todellakin. Nämä asiat pitää olla, jos mielii kuvaajaksi. Saattaisin ehkä aloittelijalle laatia toisenlaisenkin listan, mutta jos juutuubivideolla näin sanotaan, niin sittenhän sen on oltava näin. Eikö niin?

Jos lähtisin itse tätä miettimään, niin puntaroisin tarkkaan mitä olen ryhtymässä kuvaamaan, mikä on budjetti ja minkälaisella suunnitelmalla etenen. Sitten varmaan ihan ensin hankkisin kameran ja linssin. Laittaisin niihin niin paljon rahaa kuin mahdollista. Hyvin usein kameran mukana tulee linssi, mikä ei ole kovin hyvä, mutta sillä pääsee alkuun. Prime, eli kiinteäpolttovälisten linssien kannalla olen, joten sellaisen hankkisin.

Muistikortti pitää olla ja ehdottomasti kameralaukku ja sen pitää olla hyvä.

Maisemakuviin ja luontokuvaukseen tripodi on jees, mutta jos olet vasta aloittanut, että tiedä mitä teet, niin ei ehkä top5-listalla, sillä muitakin asioita on.

Kuvankäsittelyohjelma lienee olennainen, jos mielii kuvia edes jotenkin säädellä, mutta onnistuu toki vaikka puhelimella tai padilla.

Mutta hei, jos videolla sanotaan, että nämä, niin sitten niillä mennään, eikös je?