Rotolight_Elias 010.jpg

Viiden minuutin valaisu – täysin toisenlainen lähestyminen valokuvaukseen

Lehtikuvaajana olen tottunut siihen, että hyvin usein vallitsevalla valolla kuvaaminen on se juttu. Itse näen kuitenkin, että lopputulos ratkaisee ja hyvin usein lisävalot ovat jees. Tein pienimuotoisen kokeen Rotolightin LED-valoilla ja koko hommaan meni valaisuineen viisi minuuttia. Lopputulos kuitenkin aivan toisenlainen.

Yrittäjäperheen arkeen kuuluu se, että lauantaiaamuna puoliso lähtee keikalle ja toinen puoli hoitaa lapsia. Tässä tapauksessa nappasin 10v poikamme kyytiin ja suuntasin studiolle töihin. Kun aika kävi pitkäksi, maksimoin pojan kärsimyksen asettamalla hänet malliksi.

Halusin testata Rotolightin Neo2-valoja ja lähinnä tätä kolmen valon kittiä. Olen jokseenkin rakastunut tähän settiin, sillä kolmella valolla tekee paljon, on kyseessä sitten valokuvaus tai videokuvaus.

Alkuun räppäsin kuvan, jossa valaisuna kattolamput. Kyllä, tästä kuvasta olisi saanut monella tapaa paremman, mutta halusin vain todisteen siitä, että miltä se tilanne näytti.

Rotolight_Elias 001.jpg

Seuraavaksi tein perusrokkivalaisun. Kaksi valoa takaa, yksi edestä. Aikaa kulunut kolme minuuttia. Sitten yksi valo takaa, Eliaksen vasemmalta puolelta, yksi ylhäältä edestä ja kolmas alhaalta edestä. Räps, räps ja homma valmis. Kello pysähtyi viiteen minuuttiin.

Okei, kyseessä ei ollut nopeuskisa, mutta haluan vain sanoa, että LED-valoilla toimiminen on äärimmäisen helppoa. Ei tarvitse miettiä suljinaikaa ja näkee koko ajan, missä mennään valaisun kanssa. Valkoinen seinä muuttui hetkessä mustaksi ja muutaman erilaisen setin tekeminen kävi käden käänteessä. Kuvat eivät ole mitenkään ihmeellisiä, mutta pienillä asioilla saa paljon potkua kuviin.

Rotolight_Elias 009.jpg
Rotolight_LED_Valot 003.jpg
Rotolight_Elias 005.jpg
Rotolight_Elias 006.jpg
Rotolight_Elias 007.jpg

Olen suorastaan hullaantunut näihin vehkeisiin, sillä yhteen laukkuun menee kaikki tarvittava. Kolme valoa, jalustat, ihan kaikki. Valot on kevyitä liikutella, joten toiminta on siltäkin osin helppoa.

Kuten todettua, tämä oli varsin pikainen testi, joten en käyttänyt aikaa myöskään editointiin. Se näkyy, mutta en nähnyt tämän seikan olevan niin merkityksellinen tässä tapauksessa.

Ensi viikonloppuna järjestämme kuvauskurssin, jossa käyn nämä asiat seikkaperäisesti läpi. Tulkaa messiin, sillä luvassa on mukavaa menoa, paljon huipputarjouksia, eikä kurssi ole hinnalla pilattu. 29€ ja mukaan kuuluu tarjoilu.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa löytyy TÄÄLTÄ!

Screenshot 2019-04-09 at 15.23.08.png

Valokuvaajalla pitää olla kameralaukkuja ja valoja. Tietenkin myös kameroita, mutta kaikki härpäkkeet tekevät elämän kivaksi. Nyt löytyi ainakin minulle sellainen setti, että hymy on korvissa. Olen nimittäin testannut kaikenlaisia valoja, mutta aina jokin asia on tökkinyt.

Rotolightin pienien valojen setti on kuitenkin jotain ihan muuta. Pakettiin kuuluu kolme valoa, niihin virtapiuhat ja jalustat. Lisäksi löytyy kaikenlaista...

more