1studio_valokuvaus_koivunen_32.jpg

Valokuvaaja, tuo unelmaduunien kruunaamaton kuningas– listattiin surkeimpien ammattien kategoriassa sijalle 25

Valokuvaajan työ on hienoin homma mitä olen koskaan saanut tehdä. Mikään ei mene sen edelle. Ei edes motocross-mekaanikon työ, mikä sekin oli upea homma. Tai huoltoyhtiössä rikkaruohovastaavana oleminen.

Valokuvaus, ja ennen kaikkea urheilukuvaus on ollut jotain todella palkitsevaa ja hienoa. Tulevaisuuden näkymät eivät ole kuitenkaan kovinkaan kummoiset. Ainakin, jos uskomme amerikkalaista artikkelia.

Verkkosivusto Petapixel julkaisi jutun, jossa kerrotaan, että valokuvaajan ammattikunta on pulassa. Rakas ammattimme on noussut listalle, jossa kerrotaan huonoimmat ammatit Amerikassa. Kyseessä listaus, jossa arvioidaan ammattia sen tulevaisuuden näkymien perusteella ja kuinka paljon palkkaa siitä saa. Jutun mukaan valokuvaajien keskiansio on 34 tuhatta dollaria vuodessa, mikä jää alle keskiansion (37 690 dollaria). Työllisyyden uskotaan myös laskevan, sillä valokuvaajia ei enää palkata, vaan homma hoidetaan freelancerien voimin. Tosin, eivätkös hekin ole valokuvaajia?

Okei, tottahan tämä on täällä pohjolassakin. Kun aiemmin harrastuksesta tuli ammatti, nyt ammatista tulee helposti harrastus. Toisaalta kyseessä on todella hieno harrastus.

Näitä juttuja on ollut paljon. Milloin harrastajat vievät työt ja milloin puhelimet korvaavat kamerat. Suurin syy on kuitenkin se, ettei esimerkiksi lehdillä ole enää varaa maksaa kuvista. Ei se sinällään ole harrastajien vika tai edes halpojen kameroiden. Markkinat ovat vain menneet alas. Näinhän on käynyt monella muullakin alalla.

Hauskaa sinänsä oli se, että myös työn stressaavuus nostettiin jutussa esiin. Valokuvaajan duuni on paitsi alipalkattua, myös ylistressaavaa. Mutta ai, silti aina niin yhtä ihanaa!

Maailma muuttuu ja meidän on muututtava sen mukana. Valokuvaus voi olla ammattina vaikea, mutta silti se on äärimmäisen mahtavaa puuhaa. Näin ollen jatkamme kuvaamista ja siihenhän jää paljon aikaa, sillä ainakaan laskujen kirjoittaminen ei sitä rajoita. Nauttikaamme siis kuvaamisesta!

Screenshot 2019-04-22 at 15.31.41.png

Internetin syövereissä on tietoa vaikka kuinka paljon. Minkälaista tietoa, sen sitten kukin voi itse päättää. Nappasin tähän päivitykseen videon, jossa kerrotaan, mitkä viisi asiaa ovat tärkeitä aloittelevalle kuvaajalle. Videolla ammattilainen kertoo, että nämä ovat juuri ne jutut, jotka vievät sinut helposti nextille levelille. Helppoa ja yksinkertaista.

Pohditaanpa asiaa hieman ja kertokaa sitten itse, mitä mieltä näistä olette?...

more