1hs_dsc_4555.jpg

Kylläpä tuoksuu kiinalainen hyvältä!

Ei täriseviä käsiä, ei epävakaata kuvaa, ei epämiellyttävää teollista tuoksua. Siinä on resepti erinomaiseen videokuvauskeikkaan, joka ei yksinkertaisesti voi mennä pieleen. Tämän takia valokuvaajat ja videokuvaajat tykkäävät härpäkkeistä. Pitää olla leluja, jotka tekevät toiminnasta helpompaa ja elämästä siedettävämpää.

Päätin tehdä unboxing videon. Ei olisi pitänyt. Kerta kaikkiaan turhaa puuhaa, sillä mitä kerrot laitteesta, jota et ole kokeillut, etkä tiedä siitä mitään. Tein kuitenkin.

Olen heräteostosten mies. Sytyn helposti erilaisiin asioihin ja tähän sytyin siitä syystä, että videokuvaamisen tarvitaan paljon erilaisia kuvia. Yksi on tällainen vakaasti liikkuminen. Itseltäni vakaasti liikkuminen onnistuu, sillä elopainoa on sen verran, että jalat ovat tukevasti maassa. Mutta kädet, ai, ai, ne eivät ole yhtä tukevat. Kameran tasaisesti liikuttaminen on vaikeaa ja sitten kun katsot seinän kokoiselta ruudulta kuvaa, joka edes hiukan tärisee, niin ei hyvä. Ei ollenkaan.

No, sitten törmäsin tähän kiinalaiseen, jonka nimi on Zhiyun. Tuttavallisesti Weebill Lab. Ja onhan hieno tapaus! Ainakin paperilla se tekee kaiken ja vähän enemmän. Eikä siinä kaikki! Siihen saa kytkytettyä Nikon Z6 -kameran ja mehän kaikki tiedämme, että Nikon tekee ihmisestä paremman.

Nikonin uusi peilitön on videokuvaukseen äärimmäisen hyvä, ja nyt kun sen saa tuohon vakaajaan, niin Spielberg, ole valmis kohtaamaan voittajasi!

Okei, tässä videossa ei voida puhua sisällön merkityksellisyydestä, eikä oikein mistään muustakaan, mutta se on tehty, boksi on avattu. Nyt alkaa opiskelu, jonka jälkeen voidaan sitten kertoa, että mistä oikein on kyse. Uskon vakaasti, että tässä on jonkun suuren tarinan alku. Ei enempää, eikä vähempää.

Pysykää kanavalla, lisää on tulossa. Ja paljon!