Valokuvaus_workshop.jpg

Huikeilla tarjouksilla höystetty työpaja

Nyt on fiilis katossa, kun saadaan taas työpajaa kehiin. Järjestämme yhdessä Top Shotin ja Focus Nordicin kanssa työpajan, jossa käsitellään rakasta lajia nimeltä valokuvaus. Parasta tässä hommassa on se, että yhteistyökumppanit pistävät sellaista tarjousta kehiin, että riittää!

Työpaja järjestetään ensi lauantaina 18.5.2019 kello 11-16 Vantaan Superparkin Super-Loungessa. Aiheena on valaisu, mutta homma rykäistään käyntiin hieman yleisimmillä aiheilla. Aluksi käsitellään ammattivalokuvauksen teemoja, kuten kalusto, keikkoihin valmistautuminen, matkustaminen ja sen haasteet sekä työnkulku, jossa syvennytään nopeatoimiseen kuvankäsittelyyn.

Tästä edetään valaisuun Rotolightin LED-valoilla, joiden monipuolisuus saattaa yllättää monet kuvaajat. Nämä valot ovat olleet käytössäni jonkun aikaa ja tuntuu, että joka päivä hämmästyn johonkin ominaisuuteen. Ennen kaikkea valot sopivat niille, jotka kuvaavat sekä videota että stilliä.

Itse olen kuvannut niiden kanssa monta henkilökuvauskeikkaa, jotka ovat olleet sisätiloissa. Varsinkin tämä kolmen valon setti hakee vertaistaan sen kompaktiudessa. Pieneen laukkuun menee kolme valoa ja jalustat, joten heikompi kuntoinen kaverikin pärjää hyvin.

Kun lisätään se, että värikalvot suorastaan hyppäävät itsestään paikalleen, niin voe poijaat, että on ihanaa.

LED-valoja siis testataan ja ihmetellään sekä kokeillaan erilaisia valaisusettejä. Valot toimivat myös salamoina, joten sitäkin pitää kokeilla. Ne jotka ovat kursseillani käyneet, tietävät ettei homma mene turhan vakavaksi, vaan edetään rennon letkein askelein. Kokeillaan ja hämmästellään.

Kurssin hinta on 29€ ja se sisältää tarjoilun. Päivän ajan on voimassa merkittävät alennukset Lowepron, Siruin ja Rotolightin tuotteisiin. Jos pikkasenkin kiinnostaa nuo ledit, niin kannattaa tulla paikalle. Sen verran kovaa tarjousta on luvassa. Itse voin todeta vaan sen, että minä olen ihan myyty noihin, sillä sen verran helppoa on niiden kanssa toimiminen. Koskaan ei ole ollut näin helppoa hoitaa valaisua värikalvoja käyttäen. Yllä näkyvän videonkin hoidin noilla pienillä Rotolighteilla, eikä mennyt kuin minuutti asettelussa. Toki, kun olisi hiukan keskittynyt enemmän, olisi siitä saanut paremman tuloksen, mutta ei näin huonoon malliin kannata aikaa tuhlata.

Alla olevasta nupukasta pääset suoraan ilmoittautumislinkkiin. Toivottavasti nähdään lauantaina!

Rotolight_profiilikuva_setup 2019.jpg

Yksinkertaista rakas Watson! Tässä on esimerkki siitä, mitä voin yksinkertaisimmillaan tehdä Rotolightin kolmen valon setillä. Malli oli huono, mutta tämä on toteutettu yksin studiolla, eikä aikaa mennyt kuin muutama minuutti. Yhdellä valolla saa jo potkua kuvaan, mutta kun lisätään siihen pari...

more
Rotolight_Elias 010.jpg

Lehtikuvaajana olen tottunut siihen, että hyvin usein vallitsevalla valolla kuvaaminen on se juttu. Itse näen kuitenkin, että lopputulos ratkaisee ja hyvin usein lisävalot ovat jees. Tein pienimuotoisen kokeen Rotolightin LED-valoilla ja koko hommaan meni valaisuineen viisi minuuttia. Lopputulos...

more
Koripallo_valokuvaus_studiossa

Yksi eniten kysytty asia on hintataso. Sosiaalisen median kautta tulee jatkuvasti kyselyitä, joissa valokuvaajat puntaroivat, että mitä keikasta voi laskuttaa. Tarkkaa tietoa ei oikein tunnu olevan, ja jokaisella on sitten omat hinnastonsa. Ongelma on tietenkin se, ettei kukaan halua paljastaa...

more
1studio_valokuvaus_koivunen_32.jpg

Valokuvaajan työ on hienoin homma mitä olen koskaan saanut tehdä. Mikään ei mene sen edelle. Ei edes motocross-mekaanikon työ, mikä sekin oli upea homma. Tai huoltoyhtiössä rikkaruohovastaavana oleminen.

Valokuvaus, ja ennen kaikkea urheilukuvaus on ollut jotain todella palkitsevaa ja...

more