Rotolight_profiilikuva_setup 2019.jpg

Helppo ja yksinkertainen valaisusetti – Rotolight LED-valoilla potkua profiilikuviin

Yksinkertaista rakas Watson! Tässä on esimerkki siitä, mitä voin yksinkertaisimmillaan tehdä Rotolightin kolmen valon setillä. Malli oli huono, mutta tämä on toteutettu yksin studiolla, eikä aikaa mennyt kuin muutama minuutti. Yhdellä valolla saa jo potkua kuvaan, mutta kun lisätään siihen pari lisää, niin voi valaista taustasta lähtien kaiken. Kalvokitillä saa vielä hiukan värimaailmaan lisää paukkua.

neo2-3LK.jpg

Kuten todettua, ROTOLIGHT NEO 2 - 3 LIGHT KIT on erittäin helppokäyttöinen ja laadukas setti. Suoraan sanottuna, jos teet sekä valo- että videokuvausta, on hyvin vaikea löytää markkinoilta yhtä hyvää settiä. Uskokaa pois, olen kokeillut monenlaisia värkkejä.

Alunalkaen sytyin tämän setin kompaktiuteen. Yhdessä laukussa on kolme valoa, verkkovirtapiuhat, jalustat ja niihin kuulapäät sekä värikalvoja. Valot ovat pieniä, joten niiden kanssa on helppo toimia. Luonnollisesti tehoa ei ole kuin pienessä kylässä, mutta juuri tällaisiin sisätiloissa tehtäviin kuvauksiin setti on todella hyvä.

Yksi valo painaa vain 345 grammaa ja se toimii kuudella AA-patterilla tai akulla sekä verkkovirralla. Patterit kestävät varsin mallikkaasti, reilun tunnin keikka meni täydellä teholla. Rotolightista irtoaa tehoa 12 wattia ja kirkkautta 3x 2000 Lux 0,9 met LUX. Kirkkautta ja värilämpötilaa voi säätää portaattomasti. Värilämpötilaskaala on 3150-6300K °K.

Menuvalikoita riittää ja niihin pääsee käsiksi painalla molempia nappeja yhtä aikaa, mutta niistä tuonnempana. Säätömahdollisuuksia on paljon, mutta tässä kuvauksessa menin perussetillä. Käytin päävaloa ja hiusvaloa kaikkein lämpimimmällä asetuksella ja taustan valaisin sinistä kalvoa käyttämällä. Kalvot ovat helppoja käyttää, ne asetetaan sovittimella suoraan valon päälle. Ei tarvitse teippailla tai sovitella mitään, sillä kalvot on mittojen mukaan tehty. Värikalvojen lisäksi pakkauksessa on valoa pehmentävä kalvo.

Tässä selfie/profiilikuvakuvauksessa mentiin niin perussetillä, kuin vain voidaan mennä. Asetin kolme valoa siten, että yksi on takanani taustalle. Joo, se näkyy hiukan, mutten jaksanut siirtää itseäni, sillä kuvasin kaiken remotella. Kuvan vasemmalla puolen on hiusvalo, joka myös hiukan irroittaa pullukkaa taustasta. Päävalo on kuvan oikealla puolen. Sekä hiusvalossa että päävalossa on ladonovet, jotta valo ei liikaa valu taustalle ja sotke sitä.

Kolmessa esimerkkikuvassa näkyy miten jokainen valo vaikuttaa lopputulokseen.

Rotolight_profiilikuva_setup 113.jpg
Rotolight_profiilikuva_setup 114.jpg
Rotolight_profiilikuva_setup 115.jpg

Kuvaustapoja on monia. Itse toimin nyt siten, että mittasin valon taustasta. Sitten lisäsin päävalon ja säädin sen sopivaksi. Taustavalo on 100% teholla, päävaloa 65%. Lopuksi laitoin hiusvalon 75% teholla ja setti oli valmis. Kamera oli jalustalla ja lauoin sitä Pocket Wizardilla. Tarkennuksen otin siten, että laitoin jalustan siihen kohtaan, jossa seisoin. Jalustan pää oman pääni korkeudelle ja tarkennus kiinni. Sitten vaan siihen patsastelemaan ja kuvia ottamaan. Äärimmäisen simppeliä.

Mikäli tällainen tuote tai valokuvaus ylipäätään kiinnostaa, niin ensi viikonloppuna järjestämme yhdessä Top Shotin ja Focus Nordicin kanssa työpajan, jossa käsitellään kaikkea kuvaukseen liittyvää, mutta myös näillä valoilla kuvaamista. Tilaisuus on lähes ilmainen, sillä hinta on vain 29€ ja se sisältää tarjoilun.

Eikä siinä kaikki! Päivän aikana on aivan järjettömän kovia tarjouksia Rotolighteista ja Lowepron repuista, joten jo niiden takia kannattaa tulla paikalle. Siinä hoituu osallistumismaksu, kun hankkii vaikka kunnon repun!

Screenshot 2019-05-14 at 9.05.30.png

Vaikka perustaa kaiken toimintansa suunnitteluun ja valmistautumiseen, saattavat asiat silti lähteä väärään suuntaan. Kun laiva alkaa upota, siinä ei ole paljon tehtävissä. Hikeä pukkaa, kädet tärisevät ja päätä huimaa. Silmissä vilisee mennyt elämä, sillä tiedät, että tämä on viimeinen päiväsi valokuvaajana. Tähän on tultu ja tähän se loppuu.

Okei, ehkä jutun otsikko ja ingressi ovat hiukan rajuja. Täytyy kuitenkin muistaa, että...

more
Rotolight_Elias 010.jpg

Lehtikuvaajana olen tottunut siihen, että hyvin usein vallitsevalla valolla kuvaaminen on se juttu. Itse näen kuitenkin, että lopputulos ratkaisee ja hyvin usein lisävalot ovat jees. Tein pienimuotoisen kokeen Rotolightin LED-valoilla ja koko hommaan meni valaisuineen viisi minuuttia. Lopputulos kuitenkin aivan toisenlainen.

Yrittäjäperheen arkeen kuuluu se, että lauantaiaamuna puoliso lähtee keikalle ja toinen puoli...

more
Screenshot 2019-04-09 at 15.23.08.png

Valokuvaajalla pitää olla kameralaukkuja ja valoja. Tietenkin myös kameroita, mutta kaikki härpäkkeet tekevät elämän kivaksi. Nyt löytyi ainakin minulle sellainen setti, että hymy on korvissa. Olen nimittäin testannut kaikenlaisia valoja, mutta aina jokin asia on tökkinyt.

Rotolightin pienien valojen setti on kuitenkin jotain ihan muuta. Pakettiin kuuluu kolme valoa, niihin virtapiuhat ja jalustat. Lisäksi löytyy kaikenlaista...

more