Valokuvaus_Las_Vegas.JPG

5 vinkkiä tehokkaaseen kuvankäsittelyyn

Olen aina ollut äärimmäisen tarkka tehokkaan työnkulun vaalija. Pääasiallisesti se johtuu tiukoista deadlineista, joita päivittäinen media kuvaajalle asettaa, mutta myös helpomman elämän hamuamisesta.

Varsinkin jääkiekossa aikataulut ovat raakoja. Peli loppuu 21.07 ja 21.32 pitää olla kuvat toimituksessa. Jos käytössä on ollut remotekameroita maalin sisällä ja päällä, kuvia syntyy 4000 – 7000 kappaletta. Työnkulku pitää olla kunnossa, jotta kaikki kuvat saadaan lehteen.

IL_DSC_4096-2.jpg

5 pääpointtia

1. Täggää kaikki kuvat, jotka ovat vähänkin kiinnostavia

2. Käytä tehokasta ohjelmaa, kuten Photo Mechanic, jossa avaat vain tägätyt kuvat

3. Valitse tägätyistä kuvista parhaat esimerkiksi värikoodeilla.

4. Avaa valitut kuvat Photoshopiin ja käsittele ne, jo luodulla käsittelyllä

5. Tallenna kuvat nimellä, jolla löydät ne myös myöhemmin

Remotekameroita käyttäessä kaikkien kameroiden kello pitää olla samassa ajassa. Silloin voit avata ne Photo Mechanicissa siten, että tägättyjen kuvien ympärille tulevat ne kuvat, jotka on otettu samaan aikaan. Näin ollen maalitilanne yms. kuvat löytyvät välittömästi.

Tägäys eli lukitus tai vastaa on hyvä tehdä kuitenkin siten, ettei kuvaaminen häiriinny. Maalin jälkeen seuraa tilanne loppuun ja vasta sitten katsele kuvat.

Omassa työnkulussa Photo Mechanic ja Photoshop ovat paras yhdistelmä. Näillä saan selattua kuvat, käsiteltyä, tekstitettyä ja lähetettyä ne hyvin nopeasti. On kuitenkin ihan sama, millä nämä tekee, lopputulos ratkaisee.

Itse kuvaan lähes aina RAW-kuvia.

Mikäli keskustelu tehokkaasta toiminnasta kiinnostaa, osallistu ensi torstain kuvaajien kahvihetkeen! Tämä aihe on silloin käsillä.

5943D5DE-D2C1-4513-941D-353E1AAA8566.PNG

Kuvaajien kahvihetki sai sen verran hyvän vastaanoton, että seuraava päätettiin järjestää pikimmiten. Aiheena tällä kertaa on tehokas kuvaus ja editointi.

Historian ensimmäisessä Koivunen Photographyn kuvaajien kahvihetkessä mentiin LED-valojen tiimoilla, mutta nyt aiheena on tehokas tuotanto. Kuinka kuvataan videota ja stilliä samaan aikaan, ja kuinka saadaan tehtyä editointi nopealla vauhdilla.

Edelleen tilaisuus säilyttää...

more

Mikäli haluat olla ajanhermolla, koska kuvaajien kahveja järjestestetään, liity postituslistalle. Sitä kautta pääset näkemään myös spesiaalitarjouksia eri tuotteista ja kursseista.

Liity postituslistalle!

* indicates required