Etaschool1.JPG

Matka sisällöntuottajasta ”natsiopeksi” on yllättävän lyhyt. Yhtenä päivänä suunnittelet tuotantoja ja seuraavana päivänä organisoit lapsen opiskelua ja ymmärrät, etteivät opettajan negatiiviset palautteet olleetkaan täysin olemattomia ongelmia. Käsität olevasi pulassa.

more
Valokuvaus 3.jpg

Koko sen ajan, kun olen kuvauskursseja sekä työpajoja järjestänyt, on valitettu pääkaupunkipainotteisuudesta. Nyt asiaan on tehty muutos ja pääsen puhumaan suurimmasta rakkaudestani eli valokuvaamisesta Mikkeliin. Aiheena action- ja lifestyle -kuvaaminen Rotolight ledejä hyödyntäen.

Viime viikonlopun action-kuvauskurssista jäi niin hyvä fiilis, etten malta odottaa ensi viikonlopun Mikkelin reissua. On todella mukava päästä keskustelemaan kuvaajien kanssa erilaisista tekniikoista ja lähestymistavoista.

Olin alkuun aivan järjettömän skeptinen LED-valoja kohtaan,...

more
Valokuvaus 1.jpg

Todella moni huippuluokan valokuvaaja elää taloudellisessa ahdingossa, koska hänellä ei ole halua myydä ja palvella asiakkaitaan. Ollaan freekkuja, eikä yrittäjiä ja odotetaan, että huippuluokan ammattitaito tuottaa rahanarvoisia puheluita.

Todetaan nyt heti tähän alkuun, että kaikilla kuvaajilla ei ole halua tai tarvetta tehdä taloudellista tulosta, mutta monella on. He valittavat, että puhelin ei soi, vaikka taitotason on kovinta mahdollista luokkaa.

more
Valokuvaus_Las_Vegas.JPG

Olen aina ollut äärimmäisen tarkka tehokkaan työnkulun vaalija. Pääasiallisesti se johtuu tiukoista deadlineista, joita päivittäinen media kuvaajalle asettaa, mutta myös helpomman elämän hamuamisesta.

Varsinkin jääkiekossa aikataulut ovat raakoja. Peli loppuu 21.07 ja 21.32 pitää olla kuvat toimituksessa. Jos käytössä on ollut remotekameroita maalin sisällä ja päällä, kuvia syntyy 4000 – 7000 kappaletta. Työnkulku pitää olla kunnossa, jotta kaikki kuvat saadaan lehteen.

more
5943D5DE-D2C1-4513-941D-353E1AAA8566.PNG

Kuvaajien kahvihetki sai sen verran hyvän vastaanoton, että seuraava päätettiin järjestää pikimmiten. Aiheena tällä kertaa on tehokas kuvaus ja editointi.

Historian ensimmäisessä Koivunen Photographyn kuvaajien kahvihetkessä mentiin LED-valojen tiimoilla, mutta nyt aiheena on tehokas tuotanto. Kuinka kuvataan videota ja stilliä samaan aikaan, ja kuinka saadaan tehtyä editointi nopealla vauhdilla.

Edelleen tilaisuus säilyttää rennon otteensa eli juomme kahvia ja rupattelemme kuva-asioista, tai kuten viimeksi, laskettelusta, mokailusta ja alkoholin käytöstä. Pääasia, että...

more
Blog_kaffe 4.jpg

Historian ensimmäinen kuvaajien kahvihetki järjestettiin meidän studiollamme ja fiilis oli erittäin hyvä. Kun joukko saman henkisiä ihmisiä saatetaan yhteen, on meno letkeää, mutta samalla saadaan omaa tietotaitoa edistettyä. Se äärimmäisen mukavaa. ”Näitä tarvitaan ehdottomasti lisää”, kiteytti yksi mukana ollut, eikä asiaa oikeastaan paremmin voi ilmaista.

Aikanaan ollessani Iltalehdessä kuvapäällikkönä ryhdyimme pitämään tällaisia vapaamuotoisia illanistujaisia, joissa oli kuitenkin aina joku selkeä teema. Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, jalkautimme saman käytännön ja kokoonnuimme...

more
Rotolight_test 1.jpg

Jälleen kerran olen sortunut siihen perisyntiin, että aloitan blogin ja sitten en kiireen keskellä ehdi sitä päivittämään. Asiat ovat menneet kuitenkin eteenpäin ja käynnistimme yhden jutun, joka todellakin tekee ihmisestä paremman.

more
Valokuvaus_workshop.jpg

Nyt on fiilis katossa, kun saadaan taas työpajaa kehiin. Järjestämme yhdessä Top Shotin ja Focus Nordicin kanssa työpajan, jossa käsitellään rakasta lajia nimeltä valokuvaus. Parasta tässä hommassa on se, että yhteistyökumppanit pistävät sellaista tarjousta kehiin, että riittää!

Työpaja järjestetään ensi lauantaina 18.5.2019 kello 11-16 Vantaan Superparkin Super-Loungessa. Aiheena on valaisu, mutta homma rykäistään käyntiin hieman yleisimmillä aiheilla. Aluksi käsitellään ammattivalokuvauksen teemoja, kuten kalusto, keikkoihin valmistautuminen, matkustaminen ja sen haasteet sekä...

more
Valokuvaus_4377.jpg

Vaikka yrittäjän elämässä on vaikeitakin puolia ja äärimmäisen heikkoja hetkiä, nostavat mukavat jutut homman reilusti plussalle. Työn monipuolisuus on avaintekijä ja tällaiset keikat, jotka ovat puhdasta nautintoa. Luonnollisesti hommaan liittyvät moottoripyörät ja vauhdikas kaveri.

Tähän keikkaan yhdistettiin jälleen kaksi erillistä työnkuvaa; valokuvaaminen ja toimittaminen. Sain syötön lapaan ja ryhdyin tekemään juttua Arttu Stenbergistä, joka on sellainen kaksipyörätaituri, että riittää. Temppuja on varastossa hirmuinen määrä ja tulevaisuudessa tämä herra tullaan näkemään...

more
Rotolight_profiilikuva_setup 2019.jpg

Yksinkertaista rakas Watson! Tässä on esimerkki siitä, mitä voin yksinkertaisimmillaan tehdä Rotolightin kolmen valon setillä. Malli oli huono, mutta tämä on toteutettu yksin studiolla, eikä aikaa mennyt kuin muutama minuutti. Yhdellä valolla saa jo potkua kuvaan, mutta kun lisätään siihen pari lisää, niin voi valaista taustasta lähtien kaiken. Kalvokitillä saa vielä hiukan värimaailmaan lisää paukkua.

more