Blogi

Saucony_event 0006.JPG

Tekevälle sattuu, eikö niin? Kuvaajat ovat monenlaisissa tilanteissa, eikä aina kaikkia asiat suju käsikirjoituksen mukaan. Itselleni on sattunut monenmoista kommellusta, mutta jotenkin niistä on aina selvitty. Oheisella videolla osa tapahtumista on tosin sellaisia, etten pahimmalle vihollisellekaan toivoisi.

Mutta kyllä nämä vaan jaksaa naurattaa. Ei siitä mihinkään pääse. Toisten munaaminen on vaan niin hauskaa. Ei kai...

more
1hs_dsc_4555.jpg

Ei täriseviä käsiä, ei epävakaata kuvaa, ei epämiellyttävää teollista tuoksua. Siinä on resepti erinomaiseen videokuvauskeikkaan, joka ei yksinkertaisesti voi mennä pieleen. Tämän takia valokuvaajat ja videokuvaajat tykkäävät härpäkkeistä. Pitää olla leluja, jotka tekevät toiminnasta helpompaa ja elämästä siedettävämpää.

Päätin tehdä unboxing videon. Ei olisi pitänyt. Kerta kaikkiaan turhaa puuhaa, sillä mitä kerrot...

more
HS_VMK_9185.JPG

Moniosaaminen on nostanut päätään jo vuosia ja nykyään valokuvaajan pitääkin jo suoriutua sekä kuvista että videoista. Kyseessä on enemmän kustannustehokkuus kuin mikään muu. Kun samat asiat hoidetaan kerralla, riski keskinkertaisuuteen on suuri. Ellei pysty konseptoimaan asioita oikein.

Aikanaan ihmettelin, että mikä ihme on, kun loppuvuodesta ei löytynyt lehtikuvakisaan yhtään hyvää kuvaa. Tajusin, että olimme...

more
KTM_JTU_5911A.JPG

No nyt ollaan taas jännän äärellä! On meinaan niin, että jos joku on kivaa, niin se on tosi kivaa. Okei, reissuhommat ovat tipotiessään, mutta hyvä puoli siinä on se, että nyt päästään taas järjestämään kuvauskursseja. Niitä on ollut aina todella nasta tehdä, sillä samalla kun opettaa, niin oppii itse. Kenties meikäläisestäkin voi vielä tulla jotain!

Ensimmäinen kurssi...

more
Screenshot 2019-04-09 at 15.23.08.png

Valokuvaajalla pitää olla kameralaukkuja ja valoja. Tietenkin myös kameroita, mutta kaikki härpäkkeet tekevät elämän kivaksi. Nyt löytyi ainakin minulle sellainen setti, että hymy on korvissa. Olen nimittäin testannut kaikenlaisia valoja, mutta aina jokin asia on tökkinyt.

Rotolightin pienien valojen setti on kuitenkin jotain ihan muuta. Pakettiin kuuluu kolme valoa, niihin virtapiuhat ja jalustat. Lisäksi löytyy kaikenlaista...

more
1livebooks_bio.jpg

Siitä on todella kauan aikaa, kun viimeksi kirjoitin blogia. Syitä on monia. Paras selitys on se, ettei ole ollut aikaa, eikä teknistä ymmärrystä. Yksinkertaisesti vkphotoblogini kaapattiin, enkä saanut mitään toimivaa ratkaisua aikaiseksi. Tämäkin sivusto on ollut vuoden nurin.

Elämä on jatkunut ja töitä tehty. Te, jotka olette seuranneet minua aikaisemmin, tiedätte missä mennään. Urheilukuvaus on ollut työni, mutta...

more